KOKOTIĆ / DELPHINIUM GALAHAD

5,90 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis:  Višegodišnji delfiniumi poznati su po svojim bogatim bojama i impresivnoj prisutnosti. Cvjetaju u rano ljeto i savršene su za gredice i rubove te čine veličanstveno rezano cvijeće.

Uklanjanjem izblijedjelih klasova pri dnu potaknut ćete ponovno cvjetanje u jesen.  Visoki cvjetni klasovi prepuni su cvjetova u nijansama plave, ljubičaste, tamno ružičaste, crvene i bijele. Cvjetovi izviru iz nakupina dugih peteljki, podijeljenih zelenih listova.

Idealno mjesto za sadnju je drenirano tlo na otvorenom, sunčanom mjestu sa zaklonom od jakih vjetrova (koji mogu srušiti njihove visoke cvjetne klasove). Sva tla prije sadnje najbolje je poboljšati dobro istrunutim kompostom ili stajskim gnojem.

 

Naziv delphinium potječe od starogrčke riječi ‘delphis’, što znači dupin, povezujući pojedine cvjetne oblike s oblikom ovog morskog sisavca. Danas je to očitije kod vrste delphiunium budući da su se mnogi kultivari koje uzgajamo u vrtovima povećali, a latice udvostručile. 

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.