¨AROMATIČNI KOVRČAVI PERŠIN¨

3,50 

Na zalihi

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 9
Opis: Kovrčavi peršin (Petroselinum crispum) je bujna biljka – začin s lijepim tamno kovrčavim lišćem koje služi kao dodatak jelima. Upotrebljavaju ga za kuhanje, i dekoraciju jela, jer je i atraktivnog izgleda.

 

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.