-MUŠKATNA KADULJA / VATICAN WHITE-

5,15 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 12 cm.
Opis: Muškatna ili turkestanska kadulja, Salvia sclarea var. turkestanica je visoko arhitektonska biljka cijenjena zbog svojih naboranih listova i uspravnih brakteja upadljivih bijelih cvjetova pogodnih za oprašivače.

Salvia sclarea var. turkestanica ‘Vatican White’ prekrasan je kultivar s čisto bijelim cvjetovima okruženim velikim bijelim braktejama.

S obzirom na njihovu sposobnost da rastu na siromašnim, suhim tlima, Salvia sclarea var. turkestanica ‘Vatican White’ često se uzgaja u sunčanim šljunčanim vrtovima. Međutim, može se uzgajati i na plodnim tlima koja zadržavaju više vlage, što će potaknuti grmolikiju i bujniju biljku.

Za najbolje rezultate uzgajajte Salvia sclarea var. turkestanica ‘Vatican White’ na punom suncu ili u laganoj sjeni u vlažnom, dobro dreniranom tlu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.