-OXALIS TRIANGULARIS / CRNOLISNA DJETELINA-

7,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 12 cm.
Opis: Oxalis Triangularis, također poznata kao ljubičasta djetelina ili lažna djetelina, fascinantna je biljka koja potječe iz tropskih kišnih šuma Brazila. Ova rizomatozna trajnica pripada obitelji Oxalidaceae, a cijenjena je zbog svojih jedinstvenih listova koji imaju tri listića u obliku srca raspoređena u trokutasti oblik.

Što se tiče njege, Oxalis Triangularis preferira jaku, neizravnu svjetlost, ali može podnijeti i djelomičnu sjenu. Treba ga posaditi u dobro dreniranu mješavinu koja je bogata organskom tvari i temeljito zalijevati, ali pustiti da se malo osuši između dva zalijevanja. Pretjerano zalijevanje može uzrokovati truljenje korijena, stoga je važno osigurati da biljka ne stoji u stajaćoj vodi. Gnojivo se može primjenjivati ​​umjereno, jer Oxalis Triangularis ne zahtijeva puno hranjivih tvari da bi uspijevao. Jedna od najzanimljivijih osobina Oxalis Triangularis su njegovi listovi, koji se noću sklapaju i otvaraju ujutro. To je poznato kao niktinastija i smatra se prilagodbom koja pomaže biljci da sačuva vlagu i zaštiti se od noćnih biljojeda.

 

Briga za Oxalis Triangularis Ova biljka je jednostavna za njegu i pogodna je za početnike. Držite svoj Oxalis Triangularis na filtriranom jakom do srednjem svjetlu, ali dalje od izravnog sunčevog svjetla. Oxalis ulazi u stanje mirovanja kao dio svog normalnog ciklusa rasta; List će početi opadati, obično prema kraju ljeta, ali ponekad dvaput godišnje ili više. Biljke Oxalis rastu iz malih lukovica, poput narcisa i tulipana, i potrebno im je slično razdoblje odmora da se oporave i ponovno rastu.

Napomene: Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.