¨KADULJA RUSKA / PEROVSKIA ATRIPLICIFOLIA¨

6,90 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 12 cm.
Opis:  

Perovskia Atriplicifolia  poznatija kao ruska kadulja je uspravna, višegodišnja listopadna biljka sivkasto zelenih listova.

Cvate početkom ljeta i traje do jeseni. Cvjetovi su mali, ljubičaste boje i oblikuju se poput metlica na stapkama. Dostiže visinu od 50-70 cm.

Biljka je otporna na sušu, vrućinu, štetočine i loše tlo. Najbolje će uspijevati na sunčanom, prosječno suhom do umjereno dreniranom tlu. Dobro se kombinira s višim ukrasnim travama i trajnicama koje cvjetaju u ljetnim mjesecima. U rano proljeće obrežite je gotovo do zemlje.

Pozicija: Sunčana
Visina: 50-70 cm.
Širina: 50 cm.
Cvatnja: Srpanj – Rujan
Otpornost: Zimootporna
Napomene: Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.