¨ANTIOKSIDANS VOĆE / JAGODA PERUANSKA- Ljekovito¨

7,50 

Na zalihi

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12

Peruanska jagoda je jedan od najboljih prirodnih izvora antioksidansa. Sadrži visoku količinu vitamina C ili askorbinske kiseline, vitamina E i vitamina A ili beta karotena. Ovi snažni antioksidansi su neophodni u održavanju zdravlja, jer štite tijelo od okolinskih negativnih utjecaja te neutraliziraju utjecaj slobodnih radikala.

Peruanska jagoda između ostalog sadrži bioflavonoide i vitamine B kompleksa. Bioflavonoidi pomažu tijelu da apsorbira vitamin C i jača imunološki sustav. Vitamini B-kompleksa, poput tiamina su neophodni za zdrav metabolizam te za kožu, oči, mozak i stanice.

Peruanska jagoda također sadrži i kalcij ( bitan za jake kosti), i proteine neophodne za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Minerali prisutni u voću su željezo, kalij i fosfor, te magnezij i silicij u tragovima.

 

Listopadna biljka.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.