PLATYCODON FLORIST WHITE

3,95 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.Sadnice na posljednjoj fotografiji prikazuju primjerak sadnice u prodaji – fotografirano u fazi pune vegetacije.

 

Opis:

Balončić ( Platycodon ) je zeljasta trajnica iz porodice zvončića (Campanulaceae). Stabljike su uspravne, vitke, u gornjem dijelu razgranate. Obično narastu oko 60 cm visine. Korijen je mesnat, bijeli, dug do 20 cm, podsjeća na korijen peršina. Listovi su zeleni, jednostavni, ovalnog oblika i nazubljenih rubova. U bazalnom dijelu stabljike raspoređeni su pršljenasto po troje, na stabljici se nalaze nasuprotno i više su izduženi. Cvjetovi se razvijaju na vrhovima stabljika ili na dugačkim stapkama u gornjim pazušcima listova. Cvjetni pupoljak je napuhnut kao balončić, možda je upravo najzanimljiviji u toj fazi. Otvoreni cvjetovi su veliki, promjera oko 5 cm, zvjezdoliki, sastavljeni od pet latica prožetim žilicama i pet prašnika. Cvatu u srpnju i kolovozu.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu. 

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.