Opis
Veličina posude / Promjer: | FI 10 |
Rabarbara nije zahtjevna za uzgoj, odlično podnosi niske temperature i dobro uspijeva u polusjeni.
Ova povrtnica ima kiselkast okus, što ovisi o starosti stabljike, a od nje se mogu pripremati razne juhe, sarme, salate, umaci, kompoti te marmelade i džemovi. Rabarbara sadrži puno korisnih kiselina i mineralnih tvari te polifenola i vitamina. Ona je snažan antioksidans, ima antialergijska i antiupalna svojstva, poboljšava cirkulaciju i metabolizam, djeluje kao laksativ te čuva zdravlje očiju jer je bogata vitaminom A i poboljšava apetit.
Napomene: | Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.
Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete. Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. |