-RUMEX SANGUINEUS RED / Ljekovito-

3,39 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis:

Ljekovita biljka.

Listovi kiselice imaju oštar okus, s primjesama citrusa. Mogu se brati kao mladi listovi i koristiti u salatama, ali se mogu brati i zreli i kuhati poput špinata. Kiselica je dobra kao prilog jelima od ribe, mesa i jaja te kao dodatak juhama i gratinima. Lišće se također može dodati sirovo jelima.

Kislica s crvenim žilama, Rumex sanguineus , ima šiljasto, svijetlo limetnozeleno lišće s tamnocrvenim žilama. Listove je najbolje brati dok su mladi i koristiti ih sirove u salatama.

Kiselicu je lako uzgajati, stvarajući masu blijedozelenog lišća. Otporna je trajnica pa se može tretirati kao usjev koji se siječe i vraća, a lišće se čak može brati sredinom zime.

 

Napomene: Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom. 

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.