Opis
Pakiranje: | 20 sjemenki u pakiranju |
Opis: |
Sortu rajčice „Kumato“ karakterizira jedinstveno tamno meso. Kumato’ je patentiran 2009. godine i sada je komercijalno dostupan diljem Sjeverne Amerike i Europe, ponekad pod imenom ‘Rosso Bruno’. Mini Kumato razvijan je nekoliko godina i uzgaja se uglavnom u Španjolskoj i zapadnoj Europi.„Kumato” je tamna rajčica za salatu. Njegove stabljike mogu narasti preko 2 m, a njegovi smeđe-zeleni do crveno-smeđi plodovi teže otprilike 100 g. Ovo voće ima izražen sjaj, čvrstu kožicu i meso te intenzivan, aromatičan, ljuto-sladak okus.
Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana. Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini. Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan. Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni. Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi. Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.
|