Opis
Pakiranje: | 20 sjemenki u pakiranju |
Opis: |
Veliki, koraljno ružičasti plod, u punoj zrelosti postaje crven, težine 300 do 500 grama, poput bifteka, nepravilnog oblika, obično spljošten, više ili manje duboko rebrast na vrhu. Dobar, bogat, sladak okus. Može se koristiti i za salate i za čuvanje. Snažna biljka, pravilnog lišća, neodređenog rasta. Obilna proizvodnja u drugoj polovici sezone.
Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana. Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini. Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan. Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni. Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi. Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.
|