Opis
Pakiranje: 10 sjemenki.
Talijanska sorta, slatkog okusa, pogodna za svježu konzumaciju, i pripremu umaka.
Rajčica je najraširenija povrtna kultura, koja nije nimalo komplicirana za uzgoj, bilo da se radi o sadnji u vrtu ili na balkonu. Postoji velik broj različitih sorti, koje se razlikuju po visini, po boji (crvena, ružičasta, bijela, crna, zelena, žuta, narančasta, tigrasta ), te po obliku ploda (okrugli, ovalni, kruškoliki, duguljasti, naborani… ).
Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.
Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namjenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.
Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.
Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.
Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.
Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.