Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do kolovoza imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Vrtna repa / Žuta

7,00 kn

Opis

Pakiranje: 30 sjemenki.
Repa se sastoji od bjelančevina, vode, ulja, betakarotena, vitamina A, C. Koristi se plod, korijen i cvijet, bere se u oktobru i novembru. U narodnoj medicini repa se koristi za jačanje cjelokupnog organizma i imuniteta, takođe je dobra za liječenje problema s dišnim putevima, upalama grla, kašlja. Repa kao lijek, njen korijen pokazao se kao uspješan u liječenju raka dojke dok cvijet u liječenju raka kože. Repa kao lijek pomaže kod liječenja bolesti mokraćnih puteva.
Repa je povrtnica koja se u Europi i Aziji kultivira već 4 tisuće godina. Prije dolaska krumpira činila je okosnicu prehrane u Europi, no danas za nju možemo reći da je marginalizirana. Predodređena je kao hrana za stoku, dok se na našim tanjurima nalazi isključivo ukiseljena i u svega par jela od graha i suhog mesa. No, repa može biti puno više od toga.