Echinacea / Yellow

0,93 


Poštovani kupci, Sezona sjemena je završena i veselimo se listopadu i novoj ponudi.

Opis

Pakiranje: 10 sjemenki.

 

Najlakši način da svoju kolekciju cvijeća uvećate je razmnožavanje sjemenom. Bitno je da sjeme do sjetve skladištite u suhoj prostoriji u platnenim ili papirnim vrećicama. Najveći neprijatelj klijavosti sjemena je vlaga. Sjeme sadite u plastične posude. Posuda koja je dugačka oko 15cm bez problema može zadovoljiti sadnju i do 100 mladih biljaka tj. sjemenki. U čistu posudu stavite substrat za sjetvu. Navlažite je prskalicom za vodu koja je podešena na najsitnije kapljice. Podloga treba da zauzima 3/4 posude.  Po površini raspite sjemenke cvijeća koje namjeravate saditi.

Krupnije sjemenke pokrijte sa tankim slojem podloge, a sitnije nježno položiti na podlogu. Ponovo pošpricajte. Posudu prekrijte staklom iili stavite na toplo mjesto. Kad se podloga osuši ponovo zalijte prskalicom. Nakon što sjemenke proklijaju uklonite staklo. Posude približite svjetlu. Mlade biljke je potrebno presaditi u teglice onog trenutka kad puste drugi red listića. Prilikom presađivanja pažljivo biljku iskopajte iz podloge, držite je isključivo za jedan od listića, nikako za stabljiku.

Svakoj biljci dajte po jednu teglu. Svaku teglu napunite s podlogom za cvijeće, ali do 1,5cm od vrha. Pritisnite podlogu, napravite rupicu i u nju stavite mladu biljku. Odmah zalijte. Postepeno stavite na sunčanu poziciju. Biljke presadite u vrt ili veće tegle kad dovoljno narastu, i kad prođe opasnost od mraza.