¨GYPSOPHILA SNOWFLAKE / ŠLAJER BIJELI¨

5,02 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: 12 cm.
Opis: Gypsophila je prilično otporna biljka koja tijekom ljeta nosi masu cvjetova poput tratinčice. To je popularan izbor kod cvjećara i vjenčanih buketa.

Gypsophila paniculata ‘Snowflake’, trajnica,  nosi masu snježnobijelih duplih cvjetova koji cvjetaju na snažnim stabljikama, početkom ljeta.

Savršena je za korištenje u aranžmanima od suhog cvijeća i koristan je za popunjavanje praznina u obrubu. Uzgajajte Gypsophilu paniculata ‘Snowflake’ na punom suncu do djelomične sjene u vlažnom, ali dobro dreniranom tlu.

Pozicija: Sunčana

Visina: 1,0 m.

Širina: 0,5 – 1,0 m.

Cvatnja: Lipanj – Rujan

Otpornost: Zimootporna

Napomene: Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava. Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.