INDIJSKI JORGOVAN / LAGERSTROEMIA PINK

12,50 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 15
Opis: Biljka porijeklom iz Kine, Japana i sjeverne Australije koja može izrasti do osam metara, a u našim uvjetima do tri metra.Kora je vrlo glatka, u osnovi je bež boje sa razlivenom crvenkastom i zelenkastom. Prošarana je tamnim linijama nepravilnog oblika, pa izgleda kao da biljka raste bez kore.

Mlade grančice izrazito su četvorouglaste, a tamnozeleni listovi glatki, kožasti i elipsoidnog oblika, dok mladi izboji imaju crvenkastu boju. U jesen listovi se preljevaju u narandžasto-crvenim i purpurnim nijansama.

Biljka je najdekorativnija u doba cvanje. Tada Indijski jorgovan krase buketi atraktivnih cvijetova bijele, ljubičaste i crvene boje, kao i u različitim nijansama roze ili boje lavande.

Pojavljuju se sredinom ljeta i cvjetaju do kasne jeseni. Cvijetovi su skupljeni u metličaste cvati koje mogu dostići dužinu i do 25 centimetara. Na jesen, poslije završetka cvjetanja, formiraju se interesantni tamni plodovi elipsoidnog oblika, koji ostaju na granama do proljeća.

Indijskom jorgovanu odgovaraju sunčana ili svijetla mjesta, kao i dobro drenirano, plodno zemljište koje je slabo kisele reakcije. Da bi biljka lijepo napredovala mjesto na kojem se nalazi trebalo bi biti zaštićeno od hladnog vjetra. Na proljeće obavezno dodajte prihranu.

Jedno je sigurno, ukoliko odaberete indijski jorgovan sigurno nećete pogriješiti, jer je riječ o veoma dekorativnoj biljci koja je jednostavna za održavanje.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.