fbpx
Pričekajte..

KAKO IZGLEDAJU UKRASNE BILJKE IZ PRIRODNOG UZGOJA

Naše biljke uzgojene su na prirodan način, iz sjemena, lukovice, gomolja ili reznice.

Svaka jedinka kod nas je upoznala sva četiri godišnja doba, probudila se u proljeće, sunčala se na Slavonskih nekad i 40°, natapala se na kišnoj jeseni i spavala dubokim snom pod snijegom.

Rezultat su otporne biljke, navikle na sve klimatske uvjete.

Kod biljaka uzgojenih na prirodan način , bez zimskog grijanja radi poticanja rane vegetacije i cvatnje u svrhu prodaje postoji maleni nedostatak u oku nekih kupaca. Naime, neki očekuju da biljka poput Hortenzija u veljači stigne olistala i u cvatu jer su takve vidjeli u trgovačkim centrima.

Takve biljke ne uzgajamo, a takvi kupci nisu naši kupci. Konfekcijski uzgoj u našem rječniku služi za robu, a biljke su živa bića koja su zaslužila da ih se njeguje i da im pružimo što je moguće više njihovo prirodno okruženje.

Naše biljke izgledaju upravo onako kako bi izgledale u prirodi u točno određeno godišnje doba.

Tako Božuri, Hemerocallisi, ukrasni grmovi i trajnice tek kreću sa pupanjem i listanjem početkom  travnja.

Lukovičaste biljke tek sredinom travnja kreću sa pupanjem.

Sve trajnice koje uzgajamo u prodaju idu tek u drugoj sezoni, kada je posuda puna korjenovog sustava i u jesensko, zimsko, rano proljetnom periodu te biljke nikako ne mogu imati lisnu masu, jer u navedenim periodima priroda “spava”.

Nakon više od osam godina uzgoja shvatili smo da vrtlari vole naše biljke jer su otporne i prirodno uzgojene te je to naš daljnji smjer.

Sve svoje biljke dostavljamo putem dostavne službe sa rokom dostave od 24 sata. Dugogodišnje iskustvo nas je naučilo kako biljke pripremiti za transport, zaštititi i upakirati kako bi bilo gdje došle sigurno i neoštećeno.

Niže su fotografije kroz sezonu, kako biljke izgledaju u koje godišnje doba, način pakiranja i zaštite.

Stoga, svi oni koji razumiju prirodan uzgoj , dobrodošli su naši kupci, za sve one koji očekuju biljku kao iz cvjećarnice neka pogledaju opise, našu galeriju uzgoja i informiraju se prije kupnje.

Sav naš uzgoj možete pogledati u galeriji na stranici link:  https://planthouse.hr/galerija/

Sve pošiljke pakiramo u peteroslojne kutije, a sadnice u paketu zaštićujemo slamom. U vrijeme sezone od veljače do kraja lipnja u vrtlariji je gužva, uz Vaše narudžbe sve biljke moramo održavati na životu 🙂 pa Vas molimo da budete malo strpljivi sa isporukom.

Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata i najkasnije tjedan dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.

 

Pozdravlja Vas vesela ekipa iz šarene Kuće biljaka 🙂

 

Share :

LEAVE YOUR REPLY

0
Košarica