¨ŠARENOLISNA VRBA / SALIX INTEGRA¨

12,00  (90,41 kn)

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 17
Opis: Salix integra hakuro nishiki je biljka koja mami poglede svojim vedrim, upečatljivim bojama, posebno u proljeće.

Kompaktan je, ima jarko obojene listove na gracioznim granama tijekom vegetacije. Lišće u proljeće poprima ružičaste, bijele i zelene nijanse koje polako nestaju kako se približava ljeto, a kasnije lišće postaje bijelo-zeleno.

Mlade grančice su crvenkaste, a starije smeđe. Zbog atraktivnih mladih listova često se čini da je riječ o drvetu koje cvate tijekom proljeća.  Sadnja i njega vrbeSalix integra “Hakuro Nishiki” voli vlažno i dobro drenirano tlo.

Odgovara joj sunčan ili polusjenovit položaj u vrtu. Ova vrsta dobro uspijeva i u većim žardinjerama, važno je da se dobro zalijeva.

Ako vrbu sadite u proljeće ili ljeto, prvih nekoliko mjeseci je obavezno obilno zalijevajte.

Kada sadite biljku, neka promjer od 1 m oko biljke bude čist od korova i trave (prvih nekoliko godina). To vrijedi i za sadnju drugog drveća.

Šarena vrba najčešće se sadi u vrtovima gdje nema puno prostora, u vrtovima manjih površina. Sadi se pojedinačno ili u nizu od više sadnica.

OrezivanjeVrbe se mogu rezati u bilo koje doba godine. Pravilo je da se mora orezivati ​​u jesen, tako da se odstrane oštećene i bolesne grane i oblikuje biljka po želji. Budući da salix brzo raste, biljku možete bez problema orezati čak i tijekom sezone listanja. Oblikujte ga kada želite. Ako više volite prirodniji izgled, ostavite ga neošišanog.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.