ECHINACEA PURPUREA

4,50 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Popularna trajnica s glatkim stabljikama i dugotrajnim cvjetovima boje lavande.

Grubi, razbacani listovi koji postaju mali prema vrhu stabljike. Cvjetovi se nalaze pojedinačno na vrhu stabljike i imaju kupolastu, ljubičasto-smeđu, bodljikavu sredinu i viseće latice boje lavande.

Atraktivna trajnica s ljubičastim visećim laticama koje okružuju bodljikasti, smećkasti središnji disk. Ehinaceja (Echinacea) je rod zeljastih višegodišnjih biljaka iz porodice glavočika (Asteraceae).

Korijen je vlaknast, stabljika uspravna i šuplja. Listovi su naizmjenično raspoređeni, dugi i dlakavi. Može rasti do 1,20 m visine. Cvate od lipnja do rujna.

Zahtijeva sunčano mjesto i lagano, dobro drenirano tlo. Otporna je na sušu, neosjetljiva je na mraz. Ima duboki korijen zbog čega je na području s plitkom zemljom smještamo na povišenu gredicu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.