Opis
Veličina posude / Promjer: | FI 10 |
Opis: | Logan bobice su kupine s okusom maline.
Sazrijevaju do tamnocrvene boje poput vina, a ako se ostave na vinovoj lozi, postat će tamnije ljubičaste. Logan bobice nude aromu maline te kiselkast i blago sladak okus. Logan bobice su izvrstan izvor mangana, esencijalnog nutrijenta za tijelo, i vitamina C. Dobar su izvor pantotenske kiseline ili vitamina B5, željeza, folata, vitamina E i K te esencijalnih vitamina B skupine tiamina i riboflavina. Bogato obojene, hranjive bobice također su izvor niacina, magnezija, vitamina A, cinka, fosfora, kalcija, kalija, kolina, selena te nude tragove bakra i natrija. Bobice logana mogu se koristiti poput malina ili kupina. Vrlo zrele bobice idealne su za svježu konzumaciju, dok se mlađe, kiselkaste bobice dobro podnose za konzerviranje, pekmeziranje i zamrzavanje. Mogu se dodati vrtnim salatama, sladoledima, sorbetima, kuhati u kompotima ili sirupima te dodavati smoothiejima ili koktelima. Šećer se toplo preporučuje za slatke obroke. Za slane obroke uparite bobice logana s divljači ili patkom, poslužite uz svježe, kremaste ili odležane sireve. Popratni sastojci uključuju pistacije, pinjole, bademe, druge kupine, koštuničavo voće poput breskvi i nektarina, vaniliju, odležani balzamični ocat, gorko zelje, svježe i suhe smokve, komorač, slaninu i bosiljak. Macerirajte bobice logana za aromatiziranje octa, likera ili vina. Mogu se zamrznuti ili konzervirati radi očuvanja. Čuvajte ih na sobnoj temperaturi nekoliko dana ili u hladnjaku do tjedan dana.
|
Napomene: |
Zimootporno. Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete. Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava. Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji. |