-DIGITALIS CAMELOT LAVENDER-

4,75 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: ‘Camelot Lavender’ visoka 1,2 m, s prezimljavajućim rozetama zelenog lišća i stabljikama blijedo ljubičasto-ružičastih cvjetova, iznutra prošaranih kestenjasto obrubljenim bijelim grlima, tijekom dugog razdoblja cvatnje ljeti;

cvjetovi se pojavljuju u prvoj, a ne u drugoj godini, rastu oko klasova, a ne na jednoj strani, i okrenuti su vodoravno, a ne da vise prema dolje; divlje autohtone lisičarke pouzdano su dobar izvor nektara za bumbare, osobito bumbare dugog jezika, a neki, ali ne svi vrtni kultivari također mogu biti dobre biljke za bumbare.

Cvatu od lipnja do rujna. Plod je kapsula koja sadrži mnogo sjemenki.  Dobra je medonosna biljka, pčele rado posjećuju cvjetova radi sakupljanja nektara.

Digitalise sadimo na sunčano mjesto ili polusjenu na drenirano tlo na kojem se ne zadržava previše vlage. Digitalisi vole redovito zalijevanje.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.