¨ECHINOPS RITRO¨

4,50 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Globus čičak (Echinops ritro L.) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice glavočika (Asteraceae).

Stabljika je uspravna, u gornjem dijelu razgranata, pustenasto dlakava, naraste do 12o cm visine, širine 60-90 cm. Listovi su nasuprotni, dugi 15-20 cm, duboko urezani, nazubljeni, grubi i bodljikavi, na licu goli, naličje je pustenasto bijelo.

Cvjetovi su dvospolni, modri, skupljeni u kuglaste cvatove promjera oko 7 cm. Cvatu od srpnja do listopada. Vole ju pčele i bumbari.Po pitanju pozicije globus čičak nije zahtjevan.

Kvaliteta terena mu je manje bitna, naprotiv odgovara mu siromašno tlo. Dobro tolerira sušu i otporan je na niske temperature. Može rasti u sunčanom kao i u polusjenovitom položaju.

Biljka ne zahtijeva njegu osim što ju orežemo na kraju sezone.  Biljku možemo koristiti u dekorativnim, suhim aranžmanima.   Izvor teksta: plantea.com

 

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.