HEUCHERA / 3 SADNICE

14,50 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.

Sadnice na posljednjoj fotografiji prikazuju primjerak sadnice u prodaji.

Set uključuje 3 sadnice. Sorte u setu su ovisno o raspoloživosti. Sorte nije moguće birati pojedinačno.

 

Opis:

Heuchera je jedna od najpopularnijih zimzelenih trajnica za polusjenovite položaje u vrtu. Krase ju lijepi, dekorativni listovi i sitni gracilni cvjetići.

Ima ih puno sorti koje se najviše razlikuju po boji lišća. Njihov adut – lišće može biti od svijetlo zelene, sivo-zelene, tamno zelene, tamnocrvene, brončano-crvene pa sve do smeđe boje. Kod nekih vrsta su izražene žilice na listovima ili su listovi metalnog sjaja – što ih čini još ljepšima.
Uz lijepe listove, za vrijeme cvatnje (od 5. – 7. mj.) koraljni zvončić je još dekorativniji jer ga ukrase sitni zvončići na filigransko razgranatim stabljikama koje mogu izrasti u visinu i do 90 cm. Cvjetići mogu biti bijeli, roza i crveni.
Za uspješan rast potreban joj je polusjenovit položaj i hranjivo, blago kiselo, umjereno vlažno i dobro drenirano tlo.
Ako ima dovoljno vlage podnijet će i nešto sunčaniji položaj.
Prihranjuje se dodavanjem komposta u rano proljeće.
Poslije cvatnje cvjetne stapke treba odrezati.

 

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.