JARMEN / ANTHEMIS TINCTORIA ALBA

4,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Ova grmolika vrtna biljka je trajnica i doseže visinu od 40-60cm. Izraste u loptasti grm širine do 50-ak iz kojeg se uzdiže ravna uspravna stabljika po kojoj su sitni listići. A na samom vrhu stabljika tvori vjenčić od sitnih bijelih cvjetića .

Jarmen dugo cvjeta, te je pogodan za kamenjare. Nakon cvatnje, biljku bi trebalo porezati do tla da je tako zaštitimo od hladnoće.

Položaj: Kako i ova biljka voli veliku dozu sunčeve svjetlosti trebalo bi ju saditi u takav dio vrta gdje bi joj to bilo i omogućeno.

Zalijevanje: Potrebna joj je vrlo mala količina vode,jer dobro podnosi sušu.

Tlo: Potrebna joj je pomalo vapnenasta, sipka i propusna zemlja ne prebogata hranjivim tvarima. Izbjegavajte zemlju koja sadrži glinu jer uništava biljku.

Vrijeme cvjetanja: Biljka cvate  od šestog do osmog mjeseca.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.