LINARIA SPRINGSIDE WHITE

3,50 

Na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Linaria purpurea Springside White koja je također poznata kao Toadflax uvijek se pojavljuje u engleskim vrtlarskim časopisima.

Springside White je nezahtjevna i divna mala biljka s visokim klasovima sićušnih elegantnih bijelih cvjetova koji nalikuju minijaturnim zmajevima, koji se pojavljuju iz bazalne nakupine finih, sivo-zelenih listova. Izuzetno jednostavan za uzgoj, cvast će ravno kad se posadi na sunčano mjesto u vrtu.

Ova nježna mala biljka ne zauzima nimalo prostora i lijepo se kombinira s drugim vrtnim biljkama dodajući blijedoružičastu izmaglicu rubovima vašeg vrta.

Cvjeta od proljeća, a često i do prvih mrazeva. Springside White izgleda lijepo u kombinaciji sa svim drugim vrtnim biljkama i vrlo je atraktivan dodatak naturaliziranoj shemi sadnje ili vrtu divljeg cvijeća.

Ove su biljke prilično otporne na sušu nakon što se uspostave i same se siju pa iskaču po vrtu. Biljke su otporne i dugovječne i prije svega daju prekrasan rezani cvijet, a također su sretne u loncima jer ne zauzimaju puno prostora!

Cvijeće traje oko tjedan dana u vazi, tako da je definitivno izvrstan dodatak vrtu za rezanje. Ove male zvijezde također imaju dodatnu prednost jer su meka za pčele. Sve što traže je dobra drenaža i sunčano mjesto.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.