OXALIS TETRAPHYLLA / UKRASNA DJETELINA

22,00 kn

Opis

Sadnice u posudi promjera 9 cm.

Sadnice na posljednjoj fotografiji prikazuju primjerak sadnice u prodaji – fotografirano u fazi pune vegetacije.

 

Opis:

Ovakvi listovi koje ima ukrasna djetelina i nježni cvjetići u pastelnim tonovima doista djeluju egzotično, iako nisu novina na našem podneblju. Rastu (naročito ljeti) vrlo brzo i nećete morati čekati dugo da se pokažu prve latice. Ako počnu naglo bujati, slobodno ih možete orezivati.

Ukrasna djetelina voli sunčane pozicije i redovito, ali umjereno zalijevanje te je česta meta biljnih ušiju. Ako je posadite vani, cvjetat će od svibnja do rujna, a kao sobna biljka od siječnja do svibnja. Samo je ne zaboravite redovito prihranjivati.

Izvrsno se kombinira sa ljetnicama pelargonijama i begonijama. I ne brinite kada joj se navečer latice sklope – ujutro će se opet otvoriti u svojoj svojoj punini i ljepoti. Sade se najčešće lukovicama – u tom slučaju klonite ih sa sunca te oskudno zalijevajte sve dok se ne pojave mladice. A tada djetelinu preselite na sunce.

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:

U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.

U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.