Opis
Veličina posude / Promjer: | FI 10 |
Opis: | Izdanke je najbolje koristiti svježe i to mogućnosti odmah nakon berbe. U vrećici u hladnjaku zadržat će svježinu do 3 dana. Ako ih želite pospremiti u zamrzivač, potrebno ih je blanširati i zatvoriti u plastične posude.
Šparoge su najukusnije kada se pripreme najjednostavnije. Skuhajte ih ili lagano poparite te pirjajte na maslinovom ulju. Poslužite dok su još vruće. Možete ih pripremiti i na salatu, tada ih konzumirajte hladne. Dodajte majonezu ili parmezana po želji. Idealne su i kao dodatak pizzi ili brojnim drugim jelima uz jaja, tjesteninu ili rižu. Voda u kojoj su se kuhale šparoge može se upotrijebiti za izradu juha.
|
Napomene: | Zimootporna trajnica.
Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom. Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete. Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava. Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava. Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u vegetaciji. |