VERBASCUM SIXTEEN CANDLES / UKRASNA DIVIZMA

4,50 

Samo 2 komad(a) na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: Lako se uzgaja na prosječnom, suhom do srednje dobro dreniranom tlu na punom suncu. Tolerira širok raspon uvjeta tla uključujući i loša suha tla, ali mora imati dobru drenažu.

Uklonite istrošene cvjetne klasove prije zametanja sjemena kako biste potaknuli dodatno cvjetanje, ali ostavite neke klasove na kraju sezone kako biste olakšali samosjetvu u vrtu.

Verbascum chaixii je vrsta uskolisne divizme koja se ponekad obično naziva i koprivina divizma. To je trajnica koja tvori veliku bazalnu rozetu vunastih, grubo nazubljenih, mutno sivkasto-zelenih, jajasto-duguljastih listova iz kojih se uzdižu nerazgranate stabljike s završnim grozdovima od 5 gotovo ravnih, žutih cvjetova s ljubičastim prašnicima.

Cvjeta u kasno proljeće do ranog ljeta. Ime roda Verbascum dolazi od latinske riječi barbascum što znači “bradat”, u odnosu na dlakave niti prašnika nekih vrsta.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.