VERBENA PINK SPIRES

4,22 

Na zalihi

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 12
Opis: ‘Pink Spires’ je uspravna trajnica koja stvara grudice s tamnozelenim, nazubljenim dlakavim listovima na 4-kutnim stabljikama. Njegovi jarko ružičasti cvjetovi otvaraju se iz tamnije ružičastih pupoljaka koji cvjetaju od dna stabljike prema gore. Pink Spires naraste 50 do 70cm. u visinu i 50cm. u širinu.

Lako se uzgaja na prosječnim, srednje vlažnim do vlažnim tlima na punom suncu. Obično stvara kolonije u divljini debelim, sporo širećim rizomima i samosjetvom.

Može se samostalno zasijati u vrtovima u optimalnim uvjetima rasta.  Značajke vrijedne pažnjeVerbena hastata, obično nazvana plava verbena, trajnica je izvorna u Missouriju koja se obično pojavljuje na vlažnim livadama.

To je gruba, grudasta trajnica s krutim, uspravnim habitusom koja obično naraste 0,5m., na četvrtastim dlakavim stabljikama koje se obično granaju iznad. Sadrži cvatove od uspravnih, vitkih klasova poput olovke sićušnih, cjevastih, 5-režnjevitih, gusto zbijenih, ljubičasto-plavih cvjetova

.Razdoblje cvatnje srpanj-rujan. Cvjetovi na svakom klasu cvjetaju odozdo prema gore, samo nekoliko odjednom. Zeleno lišće u obliku koplja, oštro nazubljeno.

Forma rosea je prirodni ružičasti oblik vrste. ‘Pink Spires’ je uspravna trajnica koja stvara grudice s tamnozelenim, nazubljenim dlakavim listovima na 4-kutnim stabljikama. Njegovi jarko ružičasti cvjetovi otvaraju se iz tamnije ružičastih pupoljaka koji cvjetaju od dna stabljike prema gore. Pink Spires naraste 50 do 70cm. u visinu i 50cm. u širinu.

Napomene: Zimootporna trajnica.

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u punoj vegetaciji.