Opis
Pakiranje: 10 sjemenki.
Patišon tikvica ima oblik spljoštenog diska pa je znaju zvati i “svemirska tikvica”. , Amerikanci ih nazivaju pattypan squash ili u žargonu, flying saucer zucchini, a nije teško zaključiti kako su i zašto dobili ovaj potonji naziv. Može težiti maksimalno od 200 do 300 g.
Patišon tikvica svojim okusom podsjeća na okus tikvica i krastavca. Pripravljaju se na gotovo sve iste načine na koje spremamo i uobičajene tikvice. Sadrži gotovo sve vitamine grupe B, vitamin E i karotin. Patišon spada u ljetne tikvice.
Za konzumaciju, mladi plodovi ne moraju biti oguljeni jer je koža još mekana, a sjeme još nije izraženo.
Patišon tikvica formira svoje vriježe, a bere se nakon tri mjeseca. Sije se u svibnju izravno u zemlju, u ‘kućice’ razmak oko 50 cm, ne treba oslonac jer biljka ne formira vriježe.