Rajčica / Big yellow zebra

0,80 

Opis

 

Pakiranje: 20  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Sorta podrijetlom iz SAD-a, koju je razvio Brad Gates početkom 2000-ih. Plod od 250 do 400 grama tipa beef, spljošten i ponekad režnjevit . Narančasto-žuta boja u zrelosti, s narančastim radijalnim linijama.

Gusto i svilenkasto narančasto-žuto meso. Slatkastog, blago limunastog okusa. Snažna biljka velikog razvoja, pravilnog lišća, neodređenog rasta.

Vrlo dobre berbe osobito u drugom dijelu sezone i redovito do prvih mrazeva.

 

 

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.