Rajčica / Don Juan

0,80 

Opis

 

Pakiranje: 20  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Komercijalna sorta porijeklom iz Rusije. Plod od 80 do 180 grama, tip šljive od duguljastog do više ili manje izduženog. Ružičasta pokožica prošarana narančastom bojom. Gusto i “suho” meso koje sadrži vrlo malo „soka“.

Dobar okus. Idealan za izradu fuge. Patuljasta biljka grmolikog habitusa, pravilnog lišća i odlučnog rasta. Veliki urod posebno u drugoj polovici sezone.

Izvrsno čuvanje plodova nakon branja.

 

 

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.