Rajčica / Glossy

0,80 


Poštovani kupci, Sezona sjemena je završena i veselimo se listopadu i novoj ponudi.

Opis

 

Pakiranje: 20  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Mali okrugli plod nalik trešnji u grozdovima od 12 do 15 plodova. Nezrela zelena i crna boja koja u zrelosti postaje ružičasta i indigo.

Intenzitet indiga će biti sve izraženiji što je plod bio više izložen suncu. Izvrsnog voćnog i aromatičnog okusa, osobno jedna od najboljih “plavih” trešanja do sada. Snažna i robusna biljka s velikim razvojem, pravilnim lišćem, neodređenog rasta.

Vrlo dobra duga i redovita proizvodnja

 

 

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.