Rajčica / Indigo blue berry

0,80 


Poštovani kupci, Sezona sjemena je završena i veselimo se listopadu i novoj ponudi.

Opis

 

Pakiranje: 20  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Tako lijepa i neobična sorta rajčice. Ova plavo-crna cherry rajčica ima prekrasan okus.

Utvrđeno je da boja ploda ima visoku razinu antocijana, prirodnog antioksidansa (poput borovnica) te bi se stoga mogla klasificirati kao superhrana.

Ova posebna sorta rajčice ima okus poput šljive s crvenkastim unutarnjim mesom. Ovo je definitivno raznolikost koju treba isprobati.

Ovo je indeterminantna sorta i najbolje se uzgaja kao kordon (loza).

 

 

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.