Rajčica / King

0,80 

Opis

 

Pakiranje: 20  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Ako želite imati finu sortu za rezanje, King rajčica ispunit će taj prostor.

Savršeno uravnoteženu, ovu sočnu rajčicu za rezanje vole svi ljubitelji rajčica. Pokazujući dobru otpornost na bolesti, King živahna i prostrana.

Daju obilje tamno ružičastih plodova koji počinju sazrijevati oko 80 dana nakon presađivanja.

Ova sorta je savršena za prodaju na tržnici jer gotovo uvijek ima lijepe plodove bez mana. Kad počnu sazrijevati, pokušajte ih pojesti u vrtu. Uvijek ćete se vraćati po još!

 

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.