Rajčica / Mandarino

0,80 

Opis

 

Pakiranje: 10  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Sorta porijeklom iz Japana. Narančast plod težine 120 do 200 grama, okruglog, širokog i plitkog oblika, na vrhu rebrast, diskretno punašnih ramena. Gusto i sočno meso izvrsnog okusa. Biljka jakog razvoja, pravilnog listanja, neodređenog rasta.Dobra berba usred sezone.

Sorta sa vrlo malo sjemenki.

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.