Rajčica / Mystic lady

0,80 

Opis

 

Pakiranje: 20  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Novija sorta, razvijana od 2012. do 2018., proizvedena u sklopu “Projekta patuljastih rajčica”. Jedna od sorti linije “Dainty” koja križa “Summertime Gold” i “Sleeping Lady”.

Ružičasti plod od 150 do 250 grama, okrugao, blago spljošten i diskretno rebrast na ramenima. Ružičasto i sočno meso. Ugodnog i dobro izbalansiranog okusa.

Snažna i kompaktna stabljolika biljka +/- 1,20 m, lišće krumpira, neodređenog rasta. Izvrsna proizvodnja od sredine sezone do mraza.

NAPOMENA: s obzirom na bujnost ove sorte i za bolju produktivnost, preporučljivo je održavati je na nekoliko stabljika.

 

 

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.