Kamilica rimska / Nobile Pleno

0,93 

Opis

Pakiranje: 50 sjemenki.Rimska kamilica je aromatičnija, njeno se ulje destilira od njezinih cvjetova, a služi za opuštanje i smirenje.

Rimska kamilica se može pripremiti kao čaj ili tinktura. Ublažava grčeve i upale, smanjuje bolove i djeluje kao blagi sedativ. Ova kombinacija učinaka čini je idealnom za gotovo sve dječje tegobe, kolike, nesanicu, a može pojačati i učinak drugog ljekovitog bilja koje se koristi. Rimska kamilica može pomoći i odraslima koji pate od nesanice, anksioznosti ili bilo kojeg problema s nervozom i živcima. Smiruje i liječi upalu ili druge probleme probavnog sustava, a također pomaže kod umornih očiju i problema kože kao što su ekcem i opekline od sunca.

Čaj od kamilice je jako popularan kao čaj za opuštanje, ne kao lijek. Za kamilicu nema ograničenja u unosu, u smislu ljekovitosti putem čaja. Često se koristi i kao dodatak različitim alkoholnim pićima. 

Prije serviranja kamilice, potrebno je provjeriti da li ljudi, kojima namjeravate servirati vole kamilicu, zbog njezinog karakterističnog okusa kojeg ne vole svi ljudi.