AMERIČKI LIQVIDAMBAR

19,00 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Veličina posude / Promjer: FI 17

Dvogodišnja sadnica, visina cca 20 cm.

Opis: Dobro raste na vlažnijim i kiselijim ilovastim ili glinastim tlima sa pH sastavom. Najbolje mu odgovaraju sunčani položaji a može podnijeti i polusjenu. Dobro podnosi močvarna tla i višak vlage u tlu.

Lišće je tamno zeleno a u jesen dobiva atraktivne crvene nijanse. U mladosti je piramidalnog habitusa a kasnije okruglastog. Kora debla i grana vrlo izbrazdana zbog nakupina plutastih tvorevina. U jesen formira plodove ježice 2-4 cm promjera. Razvija plitak korijenov sustav. Ovo je jedna od najatraktivijih listopadnih vrsta u jesen. Ima i dekorativne plodove preko zime, i dekorativne plutaste tvorevine na dvogodišnjim granama. Ima i mirisno lišće. Često ga ljudi zamjene za javor jer ima slično lišće, a razlika je u tome što likvidambar ima naizmjenične listove a javor nasuprotne. Dugo zadržava lišće.

Napomene: Zimootporna trajnica. 

Trajnice su listopadne i u jesen gube lisnu masu ili cijeli nadzemni dio, te sa proljećem kreću sa vegetacijom.

Sve biljke su uzgojene na otvorenom, kako bi bile otporne na sve vremenske uvjete.

Uobičajeno, od 15.10. do 15.4. , ovisno o vremenskim prilikama sadnice se u ranu jesen orezuju. Trajnice prezimljavaju korijenovim sustavom, ukrasni grmovi se orezuju i ostaju u potpunosti bez lisne mase. Gomoljaste i lukovičaste biljke se također povlače do zemlje. Sadnice koje naručujete u ovom periodu provjeravate preko korijenovog sustava.

Sve sadnice koje uzgajamo su minimalno dvogodišnje i posude su pune korijenovog sustava.

Fotografije sadnica predstavljaju izgled sadnice u vegetaciji.