KADULJA / SALVIA OFFICINALIS

3,90 

POGLEDAJ IZGLED SADNICA

Opis

Sadnice u posudi promjera 12 cm.

Sadnice na posljednjoj fotografiji prikazuju primjerak sadnice u prodaji – fotografirano u fazi pune vegetacije.

 

Opis:

Izvrsna je biljka za obnavljanje vitalnosti i snage tijekom dugotrajnih bolesti. Pomaže smanjiti razinu kolesterola i odlično djeluje na jetru. Pomiješan sa mentom ili ružmarinom i matičnjakom, možete dobiti izvrstan i ukusan napitak za opuštanje stresa.

Regulira tekućine u tijelu, te pomaže smanjiti znojenje, stoga je često sastavni dio dezodoransa. Iznimno je učinkovito sredstvo u zaustavljanju majčinog mlijeka, stoga majke koje doje i ne žele prekinuti dojenje ne smiju koristiti ovu biljku.

Jedan je najboljih lijekova koji se koristi za sve infekcije i upale kao npr. za upalu grla, laringitis (upala sluznice grla), kašalj, krajnike, a može se koristiti i kao sredstvo za ispiranje usta. Upotrebljava se kod plućnih i dišnih poremećaja, alergija, tuberkuloze, a također se koristi za bolju probavu, gdje pomaže kod plinova i dizenterije.

Snižava šećer u krvi, povećava učinkovitost inzulina kod dijabetičara, te smanjuje krvni tlak. Dugoročno pozitivno djeluje na mentalne i kognitivne sposobnosti, a neka istraživanja su pokazala da je moguće kako kadulja usporava Alzheimerovu bolest.

Kadulja pomaže smanjiti depresiju i anksioznost, a može se koristiti za vanjsku uporabu kod uboda raznih insekata, zmijskih ugriza i sl.

 

Napomena o izgledu sadnica u određeno godišnje doba:

U rano proljeće trajnice i ukrasno bilje počinju sa vegetacijom.

U ljeto  su  sadnice u punoj vegetaciji kao na posljednjoj slici u svakom oglasu.

U jesen sadnice počinju žutjeti i ostajati bez lisne mase.

U zimskom periodu, sve do početka travnja trajnice i ukrasni grmovi su bez lisne mase, ovisno o vrsti, trajnice u potpunosti gube nadzemni dio.