Rajčica / Cannibal

0,80 

Opis

 

Pakiranje: 20  sjemenki u pakiranju
Opis:  

Ovdje je Kanibalova rajčica, Solanum uporo. Ova rajčica potječe s otočja južnog Pacifika. Ima i druga imena kao što su Solanum viride, zeleni noćurak, bobica vijenca, poroporo ili boro dinaIt.

To je mali okrugli blago spljošten crveni plod koji je sličan višnji papričici. Plodovi su zeleni koji postaju crveni sa žutim ili kremastim mesom. Ova rajčica iznutra izgleda kao rajčica, ali isto tako izgleda i kao patlidžan.

Voće se može jesti sirovo ili svježe i koristiti u mnogim jelima iako ima oštar okus.

 

 

Optimalna temperatura klijanja sjemena rajčice je 22 do 25°C, a klijanje traje od 8 do 23 dana.

Da bi klijavost Vaših rajčica bila u zadovoljavajućem postotku obavezno ih je sijati u kvalitetan supstrat namijenjen za sjetvu, a možete ga pronaći u svakoj profesionalnoj poljoprivrednoj trgovini.

Zemlja za cvijeće, vrtna zemlja i ostale mikseve nikako nemojte koristiti za sjetvu jer zadržavaju vlagu i vrlo brzo se počinje razvijati plijesan.

Tek posijano sjeme poželjno je prskati prskalicom. Voditi računa da supstrat nije suviše vlažan jer sjeme je osjetljivo na visok postotak vlage, i vrlo brzo počinje od viška vlage trunuti. Obavezno je posude u kojima uzgajate držati na toplom i svjetlom položaju kako klijanci ne bi bili izduženi, tanki i nekvalitetni.

Rajčica se u vrtu možete saditi u gredice kada prestane opasnost od mraza. Preporuka je da prihrana bude na prirodnoj bazi.

Rajčica se bere ujutro i poslije podne. Plodovi moraju biti hladni, ne vrući, niti rosni. Beru se s peteljkama.