Zeleni pozdrav svima,

u vrijeme sezone, od ožujka do kolovoza imamo povećan obim posla u vrtlariji (proizvodnja i pakiranje narudžbi) te je rok za slanje pošiljaka 5 radnih dana.

ROKOVI DOSTAVE:
Nakon izvršene uplate, čim je proknjižena na našem žiro računu, sustav će Vas obavijestiti kako je narudžba u obradi.
Narudžbe pakiramo redosljedom njihova dolaska i uplata. Najkasnije 5 dana od uplate narudžba će biti spakirana i poslana prema Vašoj adresi.
Dan prije pakiranja i slanja mailom ćemo Vam poslati obavijest i račun za plaćene proizvode.

Pozdrav iz Kuće biljaka

Salata / Hrastov list

8,00 kn

Opis

Pakiranje: 200 sjemenki.

Salata hrastov list je proizvedena sedamdesetih godina prošlog stoljeca. Ima vrlo dobar okus i atraktivne boje, pa je vrlo popularna u raznim salatama. Ova salata je dobila ime po listovima koji podsjećaju na američki hrast.

 

Salata je lisnato povrće, skoro neizostavni dio dnevnog obroka. Kako praktički 95 % salate čini voda, to je i njezina energetska vrijednost sukladna tome i iznosi oko 65 kJ/100 g. No to nikako ne umanjuje njezinu hranjivu vrijednost, jer obiluje dragocjenim mineralima i vitaminima.

Od mineralnih tvari najviše ima kalcija, željeza i magnezija a od mikroelemenata joda, mangana, bakra, kobalta, nikla i silicija. Od vitamina sadrži najviše vitamina C (24 mg/100 g) pa karotina, gotovo sve vitamine B grupe te vitamin E. Najvredniji ljekoviti sastojak salate je njezin mliječni sok koji sadrži tvar laktukarij, koji ublažava boli, smiruje i osigurava miran san.

Postoji bezbroj sorti koje dijelimo po obliku rozete, po obliku lista, po boji, po strukturi lista, po klimatskim zahtjevima i sl.  Salata je biljka skromnih zahtjeva na toplini. Klije već na temperaturi od 3,5oC.