Opis
Pakiranje: 10 sjemenki.
Ovo je prekrasna i ukusna sorta koja se jede svježe skinuta s biljke, kuhana ili konzervirana. Bijela baršunasta bamija je važan dio južnjačke kuhinje više od 100 godina. Komercijalno je dostupan 1890. godine i bio je široko popularan zbog svog nježnog ploda bez bodlji i prekrasnog kontrasta s bojama juha na bazi rajčice, ili ponekad u svježim salatama, kiselim krastavcima, ili sam po sebi.
Bamija je jednogodišnja biljka. Sasvim mladi plodovi 3 – 6 dana nakon cvatnje i oplodnje koriste se kao povrće na različite načine, a najviše kuhani ili pirjani. Bamija se može konzervirati sušenjem, zamrzavanjem, sterilizacijom i mariniranjem. U prehrambenoj industriji sasušena se koristi kao prirodni emulgator, a djeluje i kao antioksidans. Smanjuje kristalizaciju šećera, što se koristi u konditorskoj industriji. Zrelo sjeme u nekim zemljama Azije i Afrike prži se kao nadomjestak kavi.