fbpx
Pričekajte..

OXALIS TRIANGULARIS

Oxalis Triangularis, također poznata kao ljubičasta djetelina ili lažna djetelina, fascinantna je biljka koja potječe iz tropskih kišnih šuma Brazila. Ova rizomatozna trajnica pripada obitelji Oxalidaceae, a cijenjena je zbog svojih jedinstvenih listova koji imaju tri listića u obliku srca raspoređena u trokutasti oblik. 

Što se tiče njege, Oxalis Triangularis preferira jaku, neizravnu svjetlost, ali može podnijeti i djelomičnu sjenu. Treba ga posaditi u dobro dreniranu mješavinu koja je bogata organskom tvari i temeljito zalijevati, ali pustiti da se malo osuši između dva zalijevanja. Pretjerano zalijevanje može uzrokovati truljenje korijena, stoga je važno osigurati da biljka ne stoji u stajaćoj vodi. Gnojivo se može primjenjivati ​​umjereno, jer Oxalis Triangularis ne zahtijeva puno hranjivih tvari da bi uspijevao. Jedna od najzanimljivijih osobina Oxalis Triangularis su njegovi listovi, koji se noću sklapaju i otvaraju ujutro. To je poznato kao niktinastija i smatra se prilagodbom koja pomaže biljci da sačuva vlagu i zaštiti se od noćnih biljojeda.

 

Briga za Oxalis Triangularis Ova biljka je jednostavna za njegu i pogodna je za početnike. Držite svoj Oxalis Triangularis na filtriranom jakom do srednjem svjetlu, ali dalje od izravnog sunčevog svjetla. Oxalis ulazi u stanje mirovanja kao dio svog normalnog ciklusa rasta; List će početi opadati, obično prema kraju ljeta, ali ponekad dvaput godišnje ili više. Biljke Oxalis rastu iz malih lukovica, poput narcisa i tulipana, i potrebno im je slično razdoblje odmora da se oporave i ponovno rastu.

Share :

LEAVE YOUR REPLY

0
0
Košarica
Vaša košara je praznaVratite se u trgovinu
Calculate Shipping