fbpx
Pričekajte..
Echinacea – ljekovita i ukrasna biljka – ovo je višegodišnja biljka (trajnica) koja formira cvjetove na granama visine 50-120 cm, ovisno o vrsti. Postoje niže vrste, poput ehinaceje ‘Baby Swan Pink’, ehinaceje ‘Baby Swan White’ i ‘Green Twister’. Dostižu visinu do 50 cm. Ova treća vrsta je posebno lijepa jer nema stalnu boju cvijeta, dok su cvjetovi mladi latice su limun žute boje, a kada se otvore sredina je ružičasta, a rubovi žutozeleni.
Vrste koje dosežu veću visinu su npr. ehinacea “Purpurea”, te žuta ehinacea “Mellow Yellow”, one su najzastupljenije u našim vrtovima. Dostižu visinu od 70-110 cm.
Svake godine će se iz korijena biljke razviti veći broj nadzemnih izdanaka koji se pri vrhu granaju. Grane su mu jake, ne savijaju se pod naletom vjetra. Tako ćete svake godine imati širu biljku u vrtu.
Možete ih uspješno uzgajati i u žardinjerama i u posudama. Cvat im dugo traje pa ih možete koristiti i kao rezano cvijeće.
Echinacea voli sunčano mjesto, iako je tolerantna i na laganu sjenu. Najvažnije je da tlo na kojem ga sadite bude dobro drenirano, da se vlaga ne zadržava u korijenu biljke, jer ne podnosi prevlažno tlo. Prije nego što ga zalijete, provjerite je li tlo dobro drenirano.
Ovu su biljku još u davna vremena koristili Indijanci kao lijek protiv raznih kožnih bolesti, a najveću primjenu imala je protiv ugriza zmija. Krajem 19. stoljeća znanstvenici su ustanovili da ova biljka jača imunološki sustav organizma, a od tada se koristi u mnogim farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima.
Cijenu, fotografije i opis biljke pogledajte na našoj internet stranici klikom na LINK :

Share :

LEAVE YOUR REPLY

0
0
Košarica
Vaša košara je praznaVratite se u trgovinu
Calculate Shipping